Instroom in de pabo en toelatingstoetsen

Instroom in de pabo en toelatingstoetsen

Instroom onder voorwaarden
Studenten die naar de pabo willen, maar de toelatingstoetsen nog niet hebben gehaald, mogen per 1 september 2020 onder voorwaarden aan de opleiding beginnen. Ze moeten dan wel voor 1 januari 2021 alsnog de toelatingstoetsen hebben behaald. Studenten hebben hier per vak twee kansen voor. Als dit niet lukt, dan moeten ze de opleiding alsnog verlaten.

Wat betekent dit voor jou?
Je mag de toelatingstoetsen maken in de beschikbare toetsvensters tussen juni en december 2020. Voor 1 januari 2021 moet je de toelatingstoetsen succesvol hebben afgerond. We raden je sterk aan om de toelatingstoetsen voor 1 september 2020 af te ronden, dan begin je tenminste met een schone lei aan de pabo, zonder de last van ‘het nog moeten halen’ van de toelatingstoetsen.

Aangepaste data en aanvangstijden toelatingstoetsen
Het hbo gaat vanaf 15 juni 2020 weer beperkt open voor onder meer toetsing. Niet voor hele dagen, maar alleen tijdens werkdagen tussen 11.00 en 15.00 en vanaf 20.00. Hiermee wordt mogelijke overbelasting van het openbaar vervoer voorkomen.

Wat betekent dit voor jou?
De beperkte opening van het hbo heeft twee gevolgen voor de planning van de afname van de toelatingstoetsen:
1. De toetsvensters van juni en van juli worden verschoven;
2. De tijdstippen waarop de toetsen kunnen worden gemaakt worden aangepast.
De aangepaste planning van de toetsvensters vind je onder het kopje toelatingstoetsen op deze website. Als je al bent ingeschreven voor de toetsen in juni, juli en augustus, dan word je hiervoor uitgeschreven. Je wordt hiervan in een persoonlijke mail door Cito op de hoogte gebracht. Je kunt jezelf zo snel mogelijk weer inschrijven voor het maken van de toelatingstoetsen in de aangepaste toetsvensters van juni en juli.  

Meer informatie
Met vragen kun je altijd terecht bij de hogeschool waar je staat ingeschreven. Kijk ook even bij de veelgestelde vragen op deze website.